Vladimir Putin vyzval bojovať s pokusmi "presadzovať myšlienku svetovej nadvlády"

NETKY.SK • 30 Január 2018, 06:00 • 2 min
Vladimir Putin vyzval bojovať s pokusmi "presadzovať myšlienku svetovej nadvlády"

MOSKVA - Vladimir Putin ubezpečil, že Rusko bude aj naďalej prinášať pravdu o hrdinoch, ktorí položili svoj život v boji s nacizmom, budúcim generáciám. Ako príklad uviedol hrdinský čin sovietskeho dôstojníka Alexandra Pečerskeho, ktorý vyvolal povstanie v koncentračnom tábore "Solibor". Informuje TASS

slovakia

left justify in out

Prezident Ruska tiež povedal, že masová likvidácia ľudí nacistami neprestáva šokovať do dnes. "Títo ľudia obhajovali právo na život, bez strachu smrti a obavy o svoj vlastný život," zdôraznil prezident. Podľa slov Putina, sila ducha a viera vo víťazstvo, pomohli prežiť aj obyvateľom obliehaného Leningradu.

 

Putin v židovskom múzeu a tolerančnom centre v Moskve sa zúčastnil pamätných udalostí, ktoré boli venované Medzinárodnému dňu pamiatky holokaustu a výročia úplného oslobodenia Leningradu od fašistickej blokády. Podujatia sa zúčastnil aj predseda vlády Izraela Binyamin Netanyahu, s ktorým predtým Putin uskutočnil rokovania.

 

 

Prezident Putin vyhlásil, že Rusko oceňuje postoj Izraela k histórii Druhej Svetovej vojny. "Toto je obzvlášť dôležité na pozadí zničenia a zneúctenia pamiatok sovietskych vojakov, v niektorých európskych krajinách, ktorí položili svoj život za oslobodenie nacistických koncentračných táborov, pre spásu Európy a celého sveta z nacizmu," povedal prezident.

 

Podľa slov prezidenta, Rusko a Izrael úzko spolupracujú v boji proti pokusom falšovať históriu popierania holokaustu a rozhodujúcom príspevku ZSSR k víťazstvu nad nacistickým Nemeckom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona