Vladimir Putin tvrdí, že Islamský štát zajal v Sýrii takmer 700 rukojemníkov a vydal ultimáta

NETKY.SK • 19 Október 2018, 06:16 • 2 min
Vladimir Putin tvrdí, že Islamský štát zajal v Sýrii takmer 700 rukojemníkov a vydal ultimáta

SOČI - Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii zadržiavajú stovky rukojemníkov, pričom niekoľkých z nich už zabili a chcú v tom pokračovať.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Putin v príhovore v letovisku Soči na pobreží Čierneho mora povedal, že medzi rukojemníkmi sa nachádza niekoľko občanov Spojených štátov a európskych krajín. Dodal, že IS rozširuje svoju kontrolu na území na ľavom brehu rieky Eufrat, ovládanom Spojenými štátmi a ich spriaznenými silami.

 

img

Zdroj: SITA

 

Putin nespresnil, čo militanti požadujú. "Dali ultimáta, konkrétne požiadavky, a varovali, že ak ich ultimáta nebudú splnené, popravia každý deň desať ľudí. Predvčerom popravili desať zadržiavaných," uviedol Putin na Valdajskom medzinárodnom diskusnom fóre v Soči.

 

img

Vladimir Putin

Zdroj: SITA

 

Ruská tlačová agentúra TASS v stredu vydala správu, že militanti IS zajali okolo 700 rukojemníkov v sýrskej provincii Dajr az-Zaur po tom, čo 13. októbra zaútočili na utečenecký tábor v oblasti ovládanej silami podporovanými Washingtonom. Militanti uniesli okolo 130 rodín a previezli ich do mesta Hadžín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies