Vladimir Putin telefonoval s Netanjahuom: Rokovali o situácii iránskeho jadrového programu

NETKY.SK • 1 Máj 2018, 20:47 • 2 min
Vladimir Putin telefonoval s Netanjahuom: Rokovali o situácii iránskeho jadrového programu

MOSKVA - Témou rokovaní bola situácia okolo iránskeho jadrového programu. O tom informovali na tlačovom oddelení Kremľa.

slovakia

left justify in out

Netanjahu, vo vysielaní miestnej televízie uviedol, že Izrael má dokumenty, ktoré dokazujú, že iránsky jadrový program mal tajnú vojenskú zložku s kódovým označením "projekt Amad".

   

Irán vyvrátil slová izraelského premiéra. Abbás Arakchi, zástupca ministra zahraničných vecí krajiny, pomenoval  vyhlásenie izraelského premiéra za "absurdnú show", uvádza agentúra ISNA.
   

Tlačová služba Kremľa: "Bola prerokovaná situácia okolo spoločného komplexného akčného plánu pre iránsky jadrový program, vrátane vyhlásenia, ktoré dnes v tejto záležitosti povedal predseda vlády Izraela. Vladimir Putin potvrdil pozíciu Ruska - akčný plán, ktorý je mimoriadne dôležitý pre zabezpečenie medzinárodnej stability a bezpečnosti. Musí sa prísne dodržiavať všetkými stranami".
   

Putin a Netanyahu tiež diskutovali o situácii v regióne Blízkeho východu ako celku, vrátane vývoja situácie v Sýrii.
   

Predtým Vladimir Putin uskutočnil telefonický rozhovor s prezidentom Francúzska Emmanuelom Macronom. Lídri dvoch krajín tiež prerokovali iránsky jadrový program. Vyzvali k zachovaniu a prísnemu dodržaniu spoločného komplexného plánu. Okrem toho, Macron informoval Putina o výsledkoch svojej návštevy v Spojených štátoch, najmä o výsledkoch rokovaní s Donaldom Trumpom a o situácii okolo Iránu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies