Vladimir Putin si nerobí ťažkú hlavu zo sankcií. Čo očakáva?

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 19:14 • 2 min
Vladimir Putin si nerobí ťažkú hlavu zo sankcií. Čo očakáva?

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok varoval Západ, že sankcie uvalené na Moskvu sa mu môžu vypomstiť v podobe vyšších cien potravín a energií. Putin v súvislosti s produkciou potravín poznamenal, že Rusko je jedným z hlavných svetových výrobcov priemyselných hnojív.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Rusko a Bielorusko sú jednými z najväčších dodávateľov minerálnych hnojív. Ak budú (západné krajiny) stále robiť problémy s financovaním a logistikou dodávania našich výrobkov, ceny narastú a ovplyvní to finálny produkt – potraviny,“ upozornil Putin.

 

img

 

Počas zasadnutia vlády prenášaného televíziou vyhlásil, že k takzvanej špeciálnej vojenskej operácii na Ukrajine nikdy neexistovala alternatíva a že Rusko by nikdy nevymenilo vlastnú suverenitu za krátkodobý ekonomický zisk.

 

Prečítajte si tiež: Rusko sa chce vrátiť k pokojnému spolunažívaniu s USA

 

„Sankcie by na nás uvalili tak či tak. Svoje problémy sme si však dokázali vyriešiť v minulosti a dokážeme to aj teraz. Táto situácia nakoniec posilní našu nezávislosť, sebestačnosť a suverenitu,“ uviedol. Zároveň dodal, že Rusko si ako významný dodávateľ energií a plynu pre zahraničie bude naďalej plniť svoje záväzky, i keď sankcie zabrzdili dodávky. 

 

img

 

„(USA) oznámili, že končia s dovozom ruskej ropy. Ceny a inflácia sú tam také vysoké ako nikdy predtým a oni na nás hádžu svoje vlastné zlyhania,“ tvrdil Putin.

 

Ruská vláda v reakcii na sankcie zakázala na Západ vývoz tovarov z oblasti telekomunikácií, zdravotníctva, automobilového priemyslu a poľnohospodárstva, ako aj železničné vagóny, kontajnery a turbíny. Zákaz platí do konca roka.

 

Možno vás zaujme: Ukrajina zhabe všetok ruský majetok

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies