Vladimír Putin sa po dlhej dobe objavil opäť na verejnosti

NETKY.SK • 12 Jún 2020, 19:34 • 2 min
Vladimír Putin sa po dlhej dobe objavil opäť na verejnosti

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa v piatok objavil na ceremónii pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ruska. Bolo to pritom jeho prvé verejné vystúpenie od ohlásenia opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu pred viac než dvoma mesiacmi.

slovakia

left justify in out

Rusko dnes oslavovalo 

Putin si najprv pozrel vztyčovanie vlajky v Parku víťazstva na západe Moskvy a následne sa zúčastnil na ceremónii odovzdávania medailí Hrdina práce Ruskej federácie. Na tvári pritom nemal rúško, podobne ako väčšina ocenených.

 

img

 

Naposledy v marci
Šesťdesiatsedemročný ruský líder sa na verejnosti naposledy objavil koncom marca, keď sa zúčastnil na stretnutí s podnikateľmi niekoľko dní predtým, ako oznámil čiastočné zastavenie ekonomiky s cieľom obmedziť šírenie nákazy. Gubernátorov v regiónoch poveril rozhodnutím o reštriktívnych opatreniach, pričom väčšina z nich ich zaviedla na konci marca.

 

img

 

Len online meetingy 
Odvtedy viedol Putin takmer denne videokonferenčné hovory a mal niekoľko online meetingov s najvyššími predstaviteľmi štátu. Keď si Rusko 9. mája pripomínalo Deň víťazstva, svoj najvýznamnejší sviatok, Putin si pozrel prehliadku kremeľskej gardy sám.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies