Vladimir Putin: Rusko nikdy nedovolí predčiarknúť víťazstvo národa, ktorý zachránil svet

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 16:23 • 2 min
Vladimir Putin: Rusko nikdy nedovolí predčiarknúť víťazstvo národa, ktorý zachránil svet

MOSKVA - Prezident sa zúčastnil na slávnostnom sprievode na počesť 73. výročia víťazstva nad fašizmom vo Veľkej vlasteneckej vojne a zablahoželal veteránom.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu zdôraznil, že presne Sovietsky zväz dosiahol prelom vo vojne, avšak dnes sa robia pokusy prepísať históriu. Vladimir Putin, prezident Ruska: "Dnes víťazstvo národa, ktorý zachránil Európu a celý svet od otroctva, od vyhubenia, od hrôzy holokaustu, sa pokúšajú predčiarknúť skresliť udalosti vojny, zabudnúť na pravých hrdinov, sfalšovať a prepísať samotnú históriu. Nikdy nedovolíme toto urobiť".

      

Vladimir Putin tiež vyhlásil, že sovietsky národ bojoval až k smrti, nezaváhal, nepoklonil sa pred krutým nepriateľom, keď niektoré štáty uprednostnili hanbu kapitulácie. Zdôraznil, že žiadna krajina na svete neodrážala takúto inváziu. Okrem toho, prezident vyhlásil, že v nových hrozbách moderného sveta sa prejavujú staré črty predchádzajúcich dvoch svetových vojen. Putin poznamenal, že Rusko je otvorené dialógu v otázkach bezpečnosti na svete. 

 

"Vojna je vždy výzvou pre samotný život. Pamätáme si tragédie dvoch svetových vojen z histórie, ktoré nedovoľujú aby sme oslepli. V nových hrozbách sú tie iste staré škaredé znaky: sebectvo a neznášanlivosť, agresívny nacionalizmus a nároky na exkluzivitu," vyhlásil Putin a uctil si mŕtvych minútou ticha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies