Vladimír Putin navštívil Sýriu na pravoslávne Vianoce

NETKY.SK • 7 Január 2020, 20:48 • 2 min
Vladimír Putin navštívil Sýriu na pravoslávne Vianoce

DAMAŠK – Lietadlo s Putinom počas príletu do Damašku sprevádzali ruské vojenské lietadla Su. Z letiska sa hlava Ruska presunula ihneď na veliteľské stanovište skupiny ozbrojených síl Ruskej federácie v Sýrii, kde sa stretol s prezidentom Sýrskej arabskej republiky Basharom Assadom. Informoval o tom tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peškov.

slovakia

left justify in out

Sýrsky prezident tradične vyjadril vďaku ruskej armáde a Ruskej federácii ako celku za ich pomoc v boji proti teroristom, ako aj pri obnove pokojného života na oslobodených územiach.

 

Dmitrij Peskov okrem toho uviedol, že počas návštevy Vladimíra Putina v hlavnom meste Sýrie, sa uskutočnili aj rokovania medzi ruskou a sýrskou delegáciou.

 

Spolu s ruským prezidentom do Sýrie priletel aj minister obrany Sergej Shoigu a náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Valery Gerasimov. Po vypočutí vojenských správ o situácii v rôznych častiach krajiny strany diskutovali o situácii v regióne.

 

Putin sa previezol po uliciach Damašku a poznamenal, že zriadenie pokojného života v Sýrii je dnes už očividne viditeľné, a Assad sa poďakoval ruskému prezidentovi za návštevu a zdôraznil význam pomoci Ruska v boji proti terorizmu v Sýrii.

 

"Putin a Assad sa poprechádzali po Damašku. Vstúpili do kresťanskej cirkvi – jedinej z najstarších na svete, kde Assad srdečne zablahoželal osobne Vladimírovi Putinovi a celému ruskému ľudu k sviatku Narodenia Krista", povedal Peškov. 

 

Tlačová služba Kremľa poznamenáva, že zajtra 8. januára Vladimír Putin uskutoční pracovnú návštevu Tureckej republiky a mesta Istanbul, aby sa zúčastnil slávnostného uvedenia plynovodu Turkish Streem do prevádzky.

 

Uskutočnia sa rozhovory s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom, počas ktorého sa plánuje prerokovanie otázok ďalšieho rozvoja rusko-tureckej spolupráce a naliehavých medzinárodných otázok vrátane situácie v Sýrii a Líbyí.

             




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies