Vladimir Putin oficiálne otvoril XXII. ZOH v Soči

NETKY.SK • 7 Február 2014, 19:52 • 2 min
Vladimir Putin oficiálne otvoril XXII. ZOH v Soči

SOČI - V Soči sa začali XXII. zimné olympijské hry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin slávnostne otvoril XXII. zimné olympijské hry. Stalo sa tak v piatok 7. februára o 22.26 h miestneho času (19.26 SEČ). "Týmto považujem XXII. zimné olympijské hry za otvorené," predniesla hlava usporiadateľskej krajiny po rusky predpísanú formulku.

 

Ešte pred Vladimirom Putinom sa počas slávnostného otvorenia ZOH prítomným športovcom a 40 000 divákom v hľadisku Olympijského štadióna Fišt prihovorili predseda organizačného výboru Dmitrij Černyšenko a prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach, ktorý je v tejto funkcii prvýkrát na vrcholnom olympijskom podujatí. "V roku 2007 prezident Vladimir Putin hovoril v Guatemale o našom sne, ktorý sa stal pre mnohých ľudí neskutočným. Dnes sa nám naplnil. Hry v Soči sú našou šancou ukázať svetu to najlepšie, čím sa hrdí Rusko - našu pohostinnosť, našu tradíciu, naše Rusko. Olympijský oheň bude horieť aj v našich srdciach. Naše hry budú aj vaše, olympijské hry nás spoja," povedal Černyšenko. 


"Vitajte na 22. zimných olympijských hrách. Dnes otvárame novú stranu v olympijskej histórii. Rusko pre svoju vášeň pre zimné a ľadové športy veľmi chcelo tieto zimné olympijské hry. Ďakujem všetkým robotníkom za ich obrovský vklad pri výstavbe, ľuďom v Soči za pochopenie. Teraz žijete v olympijskom regióne, hry budú pre vás prínosom na dlhé obdobie. Odteraz, drahí športovci, nie ste iba najlepší vo svete, ste olympionici. Prišli ste sem s olympijskými snami. MOV vám želá, aby sa naplnili vaše sny. Olympijský šport spája ľudí. Toto je olympijské posolstvo. Chcel by som odkazáť svetovým politikom: ďakujem za vašu podporu športovcom, ktorí sú najlepšími reprezentantmi vašich krajín," uviedol Thomas Bach. 

 

Úvodný ceremoniál na Olympijskom štadióne Fišt vyvrcholí zapálením olympijského ohňa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies