Vladimir Putin nejde do prezidentských volieb ako stranícky kandidát

NETKY.SK • 14 December 2017, 11:11 • 2 min
Vladimir Putin nejde do prezidentských volieb ako stranícky kandidát

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok na výročnej tlačovej konferencii v Moskve uviedol, že do marcových volieb nepôjde ako stranícky, ale nezávislý kandidát.

slovakia

left justify in out

Počíta však s podporou politických síl, ktoré majú podobný názor na vývoj v krajine ako on, ako aj so širokou podporou občanov.

 

Na otázku, kto bude viesť jeho predvolebný štáb, Putin odpovedal, že šéf tímu zatiaľ nebol určený, no chcel by, aby v jeho tíme boli ľudia s autoritou a všeobecne známi. Pokiaľ ide o program, s ktorým sa mieni uchádzať o priazeň voličov, Putin uviedol, že o tom, "aké by chcel raz vidieť Rusko, hovoril už mnohokrát". Podľa neho Rusko by malo byť "modernou" krajinou s vyváženým politickým systémom, čomu chce - podľa vlastných slov - pomôcť.

 

Za svoje priority označil modernizáciu ruskej ekonomiky, rozvoj systému zdravotníctva a školstva. Putin priznal, že v Rusku je stále veľa problémov, ale poukázal na rast ekonomiky i zlepšenie kvality života v Rusku.

 

Jednoznačne sa vyslovil za konkurenciu v politike. V tejto súvislosti vyhlásil, že pre opozíciu by malo byť dôležité "nevyvolávať nepokoje", ale ponúkať alternatívu. Putin poznamenal, že "ľudia majú pravdu, ak nie sú spokojní", ale potrebné je "ponúknuť reálny program, aby mu ľudia verili," uviedol a dodal: "Verím, že niečo také vznikne - čím skôr, tým lepšie".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies