Vladimir Putin: Najdôležitejšie je chrániť Ruskú hranicu od teroristov, nelegálnej migrácie a obchodovania s drogami

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 15:03 • 2 min
Vladimir Putin: Najdôležitejšie je chrániť Ruskú hranicu od teroristov, nelegálnej migrácie a obchodovania s drogami

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie poznamenal, že v modernom svete "na hraniciach, a v iných oblastiach, existujú nové výzvy a úlohy".

slovakia

left justify in out

V piatok sa konalo zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruska, ktorej predsedal prezident Ruskej federácie Vladimir Putin. Putin uviedol, že "v modernom svete sa objavujú nové výzvy a úlohy".

   

"V blízkosti našich hraníc rastie vojenský potenciál NATO, vykonávajú sa pokusy o spomalenie integračných procesov s účasťou Ruska, vyprovokovaním nových a "rozpálením" starých konfliktov v post-sovietskom priestore a v susedných regiónoch Ruska, so všetkými následnými dôsledkami: vojensko-politickej nestabilite, raste pašovania a zločinu," povedal prezident Ruska.

 

"Za týchto podmienok je kľúčovou úlohou zabezpečiť spoľahlivú ochranu našich hraníc i rýchlo a účinne neutralizovať potenciálne hrozby," vyhlásil Vladimír Putin.
     

Spolu s tým, by malo Rusko "ísť dôsledne smerom k väčšej otvorenosti," zdôraznil prezident ."Ruské hranice by mali zostať dobre chránené a zároveň by mali byť čo najtransparentnejšie pre všetkých, ktorí ju legálne prekračujú a s dobrými úmyslami," vyhlásil Putin.
   

Zoznam hrozieb zahŕňal aj aktivity cezhraničných organizovaných zločineckých skupín, spojené s pašovaním zbraní a munície, drog, hmotných a kultúrnych hodnôt, a taktiež nelegálnu migráciu, ktorá vytvára nebezpečenstvo kriminalizácie obyvateľstva .
   

Návrh zdôrazňuje, že Rusko "nemá územné nároky voči iným štátom a odmieta akékoľvek územné nároky". Štátna hraničná politika Ruskej federácie je založená na zásadách vzájomného rešpektovania suverenity a územnej celistvosti štátov, nedotknuteľnosti štátnych hraníc a mierové riešenie hraničných otázok je uvedené v dokumente .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies