Vladimir Putin kritizuje Západ. Tvrdí, že odignoroval informácie o údajnom atentáte na bieloruského prezidenta

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 21:49 • 2 min
Vladimir Putin kritizuje Západ. Tvrdí, že odignoroval informácie o údajnom atentáte na bieloruského prezidenta

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin sa poriadne obul do Západu. Dôvodom je údajne plánovaný atentát na bieloruského prezidenta.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa skritizoval západné krajiny, ktoré sa absolútne nezaoberajú pripravovaným atentátom na bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka a prevratom v krajine. 

 

Lukašenko vo svojich vyjadreniach otvorene hovorí o zámeroch Spojených štátov a ich agentov operujúcich po celom svete. Informovala o tom agentúra AFP.

 

"Všetci sa tvária, že sa vôbec nič nedeje... Čo by sa stalo, keby sa naozaj uskutočnil pokus o štátny prevrat? Koľko ľudí by trpelo?" pýtal sa Putin počas svojho výročného prejavu o stave krajiny pred oboma komorami parlamentu.

 

Putin hovoril aj masívnom kybernetickom útoku, ktorého cieľom malo byť práve Bielorusko. Prízvukoval, že je rozhodnutý chrániť pozíciu Ruskej federácie pred krajinami, ktoré sa voči nim stavajú veľmi arogantne. Podľa Putina sa Rusko správa zdržanlivo a skromne, aj napriek rôznym atakom. 

 

Súvisiaci článok: Rusko zatklo dvoch Bielorusov, údajne pripravovali atentát na Lukašenka


Podľa štátnej agentúry TASS Vladimir Putin vo svojom vystúpení varoval organizátorov akýchkoľvek provokácií proti Rusku. Povedal, že ak sa takéhoto konania dopustia, oľutujú to. Avizoval, že Moskva si určí červenú čiaru vo vzťahoch s ostatnými krajinami v každom konkrétnom prípade.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v sobotu (17. apríla) informovala, že zatkla dve osoby pôvodom z Bieloruska, ktoré plánovali vojenský prevrat v rodnej krajine pripravovali likvidáciu Lukašenka.

 

O tejto akcii neskôr hovoril aj bieloruský prezident v štátnej televízii. Za týmto plánom stoja podľa jeho názoru Spojené štáty americké a ich tajné služby CIA. 

 

Nezávislí pozorovatelia si myslia, že tento iluzórny plán prevratu zneužije Lukašenko vo svoj prospech. Nevylúčili sprísnenie represií voči opozícií či demonštrantom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies