Vladimir Putin je podľa amerického magazínu najvplyvnejším človekom sveta

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 09:22 • 2 min
Vladimir Putin je podľa amerického magazínu najvplyvnejším človekom sveta

NEW YORK - Ruský prezident Vladimir Putin sa umiestnil na prvej priečke rebríčka najvplyvnejších ľudí sveta, ktorý každoročne pripravuje americký magazín Time na základe hlasovania svojich čitateľov. Hlasovanie sa ukončilo dnes o 6.00 h SELČ, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa získal podľa predbežných výsledkov 6,9 percenta hlasov a dostal sa tak pred všetkých ostatných svetových lídrov. Konečné výsledky verejného hlasovania oficiálne oznámia po zrátaní všetkých hlasov v pondelok. Výsledky hlasovania redaktorov magazínu budú známe vo štvrtok.

 

Z výsledkov ďalej vyplýva, že pápež František získal 1,5 percenta hlasov, zatiaľ čo americký prezident Barack Obama o jednu desatinu menej a umiestnil sa na 11. pozícii. Čínsky prezident Si Ťin-pching ani nemecká kancelárka Angela Merkelová sa však s 0,9 percentami nedostali do prvej dvadsiatky.

 

Time zverejňuje rebríček 100 najvplyvnejších ľudí sveta od roku 1999. Putin sa vlani po druhý raz za sebou umiestnil na prvom mieste rovnako zameraného rebríčka, ktorý každoročne zostavuje i ďalší americký magazín Forbes.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies