Vladimir Putin chce mostom spojiť Rusko a KĽDR

NETKY.SK • 30 Apríl 2019, 07:19 • 2 min
Vladimir Putin chce mostom spojiť Rusko a KĽDR

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin zvažuje možnosti prepojenia ruského Prímorského kraja so Severnou Kóreou.

slovakia

left justify in out

"Táto otázka bola prerokovaná počas stretnutia Putina so severokórejským vodcom (Kim Čong-unom). Hlava štátu sa rozhodla poveriť Ministerstvo rozvoja Ďalekého východu a Arktídy analýzou tohto projektu," povedal prezidentov poradca pre Ďalekovýchodný federálny okruh Jurij Trutnev. Nie je však jasné, kedy by sa takýto projekt mal realizovať.

 

img

 

Rusko má s KĽDR najkratšiu hranicu, meria len 39,4 km, z čoho 22 km vedie popri rieke Tumen. Krajiny sú tak prepojené železničným mostom a leteckou dopravou. Plánovaný cestný most by mal byť vybudovaný v súlade s ruskými normami. Vyjadril sa tak ruský minister rozvoja Ďalekého východu a Arktídy Alexandr Kozlov, ktorý by mal v tejto veci čoskoro navštíviť Pchjongjang. Tu by mal pracovať na ekonomickej agende týkajúcej sa plánovanej stavby. "Je to náročné - vzhľadom na sankcie," poznamenal ruský veľvyslanec v KĽDR Alexandr Macegora.

 

img

 

"Rusko dodržiava a bude dodržiavať rozhodnutia Bezpečnostnej rady OSN, bude však aktívne hľadať trajektórie, ktoré nespadajú pod tieto reštrikcie. Toto je momentálne hlavný smer nášho spoločného úsilia," dodal diplomat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies