Vladimir Putin a Valéry Giscard d'Estaing na spomienke na bitku pri Borodine

NETKY.SK • 3 September 2012, 06:52 • 2 min
Vladimir Putin a Valéry Giscard d'Estaing na spomienke na bitku pri Borodine

Vladimir Putin a Valéry Giscard d'Estaing na spomienke na bitku pri Borodine - Politika Rusko si dnes za prítomnosti prezidenta krajiny Vladimira Putina i niekdajšieho francúzskeho prezidenta Valéryho Giscarda d'Estainga pripomenulo 200. výročie bitky pri

slovakia

left justify in out

imgRusko si dnes za prítomnosti prezidenta krajiny Vladimira Putina i niekdajšieho francúzskeho prezidenta Valéryho Giscarda d'Estainga pripomenulo 200. výročie bitky pri Borodine, najkrvavejšieho stretu vojny z roku 1812.  Proti sebe stáli v ňom v septembri pred dvoma storočiami jednotky ruského vojvodcu, kniežaťa Michaila Kutuzova a francúzskeho cisára Napoleona I.     
      Najvyšší ruský predstaviteľ dnes pri tejto príležitosti podčiarkol, že práve pri Borodine sa preukázala veľkosť a hrdinstvo ruského národa.
      Historickú rekonštrukciu vtedajších bojov s dobovými kostýmami a zbraňami sprostredkoval širokej verejnosti priamy televízny prenos z niekdajšieho dejiska bitky.
      V samotnom Borodine pri Moskve, kde svojho času našlo smrť 80.000 vojakov, očakávali v priebehu spomienkových podujatí, ktoré vyvrcholia dnes vo večerných hodinách, až 300.000 návštevníkov.
      Vladimir Putin sa pri stretnutí s francúzskym exprezidentom prítomným na spomienkovej akcii vyslovil za porozumenie medzi Rusmi a Európanmi zo západnej časti starého kontinentu. "Dúfam, že môžeme urobiť viac v záujme zjednotenia Európy na princípoch spoločných morálnych hodnôt," citujú ruské médiá slová najvyššieho ruského predstaviteľa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona