AKTUALIZÁCIA: Vladimír P. sa vzdal funkcie riaditeľa SIS

NETKY.SK • 14 Marec 2021, 16:36 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Vladimír P. sa vzdal funkcie riaditeľa SIS

PEZINOK - Obvinený tak spravil po vlastnom uvážení. Informoval aj prezidentský palác.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA

Advokátka Eva Mišíková doplnila, že Vladimír P. už nechce byť činný ani vo verejnom živote. Zároveň potvrdila, že jej klient zatiaľ nebol zbavený mlčanlivosti.

 

Mišíková stále namieta kolúznu väzbu pre jej klienta aj dôvodnosť vznesenia obvinenia voči jeho osobe. Prokuratúra podľa jej slov predložila ako dôkazy iba výpovede Borisa B. a Ľudovíta M.

 

img

 

Vladimír P. sa zasa vyjadril ku všetkým skutočnostiam a na svoju obhajobu uviedol, prečo sa daného skutku nemohol dopustiť.

 

Už skôr podal trestné oznámenie 

Advokátka tiež potvrdila, že Vladimír P. ešte ako riaditeľ SIS vo februári tohto roka podal na Úrad inšpekčnej služby trestné oznámenie. Nekonkretizovala, čo bolo predmetom trestného oznámenia, keďže je viazaná mlčanlivosťou. Uviedla však, že sa to týka tohto prípadu a aj ďalších.

 

Prečo sa vzdal funkcie? 
Na otázku, prečo sa Vladimír P. vzdal funkcie riaditeľa SIS, odpovedala, že si zjavne premyslel, či vôbec má zmysel v takýchto pomeroch vykonávať túto funkciu. Nasledovať by teraz malo to, že súd sa oboznámi so všetkými vyjadreniami procesných strán a následne vyhlási rozhodnutie, či ponechá Vladimíra P. vo väzbe alebo ho prepustí zo zadržania. Samotný Vladimír P. vníma toto obvinenie podľa Mišíkovej ako diskreditáciu jeho osoby.

 

img

 

Podozrenia voči Vladimírovi P.
ŠTS dnes od 10:00 rozhoduje o vzatí riaditeľa SIS do väzby. Vladimír P. čelí podozreniam, že vzal úplatok 40-tisíc eur od podnikateľa Zoroslava K. Vyhlásenie rozhodnutia sa očakáva dnes po 18:00.

 

Šéf SIS Pčolinský ide do väzby, rozhodol tak špecializovaný súd

 

Pôvodný článok

Vladimír P. sa vzdal funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Počas dnešného pojednávania Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to médiám povedala jeho právna zástupkyňa Eva Mišíková.

 

img

 

Vladimír P. mal žiadosť o vzdaní sa funkcie podľa jej slov dnes doručiť aj prezidentke a vláde Slovenskej republiky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies