Vladimír Maňka sa stal prvým Slovákom vo vedení europarlamentu

NETKY.SK • 18 Január 2017, 18:27 • 2 min
Vladimír Maňka sa stal prvým Slovákom vo vedení europarlamentu

BRATISLAVA – Prvým Slovákom vo vedení Európskeho parlamentu sa stal europoslanec za stranu Smer-SD Vladimír Maňka. Dnes ho zvolili za kvestora europarlamentu. Ako kvestor sa stáva automaticky členom predsedníctva Európskeho parlamentu.

slovakia

left justify in out

Maňku zvolili do funkcie ako nominanta funkcie socialistov a liberálov. Ako povedal pre agentúru SITA, portfólio, ktoré bude mať na starosti, záleží od ďalších dohôd.


Európski sociálni demokrati Maňku v minulosti viackrát schválili za svojho zástupcu pri rokovaní o rozpočte všetkých európskych inštitúcií. Na základe analýz a odporúčaní slovenského poslanca europoslanci tejto frakcie hlasovali v jednotlivých fázach tvorby rozpočtu EÚ. Maňka bol prvýkrát tieňovým spravodajcom v roku 2007. Spravodajcom celého Európskeho parlamentu pre rozpočet európskych inštitúcií bol na rok 2010. V najbližšom období by mal mať Maňka na starosti zmenu čerpania pravidiel eurofondov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona