Vladimír Lengvarský prezradil hlavný dôvod pozastavenia očkovania vakcínou AstraZeneca

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 10:39 • 2 min
Vladimír Lengvarský prezradil hlavný dôvod pozastavenia očkovania vakcínou AstraZeneca

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský pred rokovaním vlády uviedol hlavný dôvod pozastavenia očkovania vakcínou AstraZeneca.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvodom pozastavenia očkovania vakcínou Astra Zeneca je, že očkovacích látok nie je dostatok. Vladimír Lengvarský však ubezpečil, že na očkovanie druhou dávkou je odložený dostatočný počet vakcín. Jedným z dôvodov pozastavenia očkovania je podľa ministra aj úmrtie 47-ročnej ženy, ktorá skonala po očkovaní touto vakcínou, úmrtie pritom stále prešetrujú. Lengvarský dodal, že rezort s vakcínou Astra Zeneca v očkovacej schéme naďalej ráta.

 

Prečítajte si tiež: Štátny ústav pre kontrolu liečiv uzavrel tretí prípad úmrtia po očkovaní

 

img

„Po zistení presných počtov dodávok vakcín v ďalšom období budeme pracovať na tom, aby mal občan voľný výber vakcín, vrátane neregistrovaných,“ povedal šéf rezortu zdravotníctva. Tento systém by podľa neho mohol nabehnúť od prvého júna. „Dovtedy všetci, ktorí sú objednaní na prvú dávku vakcíny od Astra Zenecy, dostanú Pfizer,“ dodal Lengvarský.

 

Mohlo by vás zaujímať: Rezort zdravotníctva pozastavuje očkovanie AstraZenecou. Súvisí to s úmrtím 47-ročnej ženy

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona