Vladimir Kličko už má skúsenosť s Britom s veľkými ústami

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 08:25 • 2 min
Vladimir Kličko už má skúsenosť s Britom s veľkými ústami

DÜSSELDORF - Počas tohto týždňa došlo k spečateniu dohody o profesionálnom boxerskom súboji Vladimir Kličko - Tyson Fury.

slovakia

left justify in out

Promotéri oboch zainteresovaných pästiarov Tom Loeffler (Kličko) s Mickom Hennessym (Fury) sa dorozumeli na termíne (24. 10. 2015) i dejisku (Esprit Arena v nemeckom Düsseldorfe).


Tridsaťdeväťročný Ukrajinec Kličko je nesporným a tzv. lineálnym šampiónom superťažkej hmotnostnej kategórie a držiteľom titulov organizácií WBA "Super", IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring v tejto divízii. Od neúspechu v roku 2004 ťahá šnúru 22 triumfov v rade (celková bilancia v profiringu 64 víťazstiev - 3 prehry, 53 knokautov). Opasok IBF mu patrí od roku 2006, WBO od 2008 a WBA od 2011. Posledný menovaný získal od Brita Davida Hayeho, krajana Furyho. Zatiaľ naposledy sa predstavil 25. apríla 2015 proti Američanovi Bryantovi Jenningsovi.


Práve k Hayemu prirovnal mladší z bratskej dvojice Kličkovcov svojho najbližšieho oponenta. "Mám skúsenosť s veľkohubým Britom, spomeňte si na Davida Hayeho. Bude to také isté. Aj Fury má veľké ústa a preslávili ho vyhlásenia namiesto bojových schopností," citoval "doktora Oceľové kladivo" server ESPN. "Fury je vysoký, skutočná superťažká váha. Je pravou hrozbou pre šampióna, ktorým som ja. Fanúšikovia radi uvidia, ako sa s tým vyrovnám. Je mladý, trochu uletený, do duelu pôjde naplno. Haye ma provokoval svojimi rečami, čo ma bavilo. Bolo to napäté, no zábavné. Ani tlačové besedy s Tysonom nebudú nudné, ale už som to všetko počul a videl v minulosti," dodal Kličko.


O trinásť rokov mladší Fury v profesionálnom ringu ešte nepodľahol, z dvoch tuctov víťazstiev dosiahol osemnásť pred časovým limitom. Jeho doterajším vrcholom je prekonanie iného Brita Derecka Chisoru koncom minulého kalendárneho roka. Na Klička sa "rozcvičil" 28. februára 2015, keď zdolal Christiana Hammera z Rumunska. Patrí mu označenie prednostného vyzývateľa verzií WBA a WBO.


Zápas bude v Spojených štátoch amerických prenášať televízna stanica HBO, v Nemecku RTL a vo Veľkej Británii jedna z trojice Sky, ITV alebo BT. Spomenutý zdroj očakáva priamo v düsseldorfskej aréne asi 54-tisíc divákov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies