Vladimír Kličko nevylúčil súboj s talentovaným Joshuom

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 22:58 • 2 min
Vladimír Kličko nevylúčil súboj s talentovaným Joshuom

LONDÝN - Ukrajinský šampión Vladimír Kličko v rozhovore pre BBC Radio 5 označil britského pästiara Anthonyho Joshuu za najnádejnejšieho boxera posledného štvrťstoročia a zároveň nevylúčil možnosť vzájomného duelu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný rodák z Watfordu však najskôr musí podľa jedenásť rokov neporazeného borca nabrať ďalšie skúsenosti, aby sa bitka mohla uskutočniť. Držiteľ titulov organizácií WBA "Super", IBF, WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii si navyše musí podľa vlastných slov udržať svoju momentálnu výkonnosť, aby sa podujal zdolať jednu z posledných výziev v profiringu.

 

"Dr. Oceľové kladivo" v rozhovore pre britské rádio nešetril slovami chvály na adresu sľubného pästiara: "Joshua má prednosti, ktoré som u veľa boxerov nevidel. Jednoznačne má potenciál stať sa skutočne veľkou hviezdou boxu. Anthony má všetky predpoklady, aby bol jedného dňa šampiónom nielen v ringu, ale i mimo neho. Jeho športové a spoločenské vystupovanie inklinuje i bratovi Vitalijovi."

 

Anthony Joshua je v profesionálnom ringu zatiaľ nezdolaný. Všetkých trinásť duelov vyhral spôsobom KO. Zlatý medailista z olympijských hier v Londýne v superťažkej hmotnostnej kategórii si musí pred prípadným "zápasom snov" poradiť ešte s dvoma britskými zápasníkmi Garym Cornishom a Dillianom Whyteom. Britská nádej naposledy v máji tohto roka v Londýne technickým KO v druhom kole vytrestala Kevina Johnsona. Pre 35-ročného niekdajšieho vyzývateľa Vitalija Klička to bola prvá porážka pred časovým limitom v kariére. Američan následne ukončil aktívnu kariéru.

 

Progresívnemu Jushuovi sa kráti čas, aby vyzval ukrajinského šampióna. Mladší z bratskej dvojice Kličkovcov údajne zvládne ešte minimálne päť súbojov. Tvrdí to jeho manažér Bernd Boente napriek tomu, že 39-ročný (nar. 25. marca 1976) nesporný a tzv. lineálny šampión superťažkej hmotnostnej kategórie 24. októbra tohto kalendárneho roka v Düsseldorfe absolvuje proti Tysonovi Furymu už svoj 68. profesionálny zápas a rekordný 28. duel o titul majstra sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies