Vladimir Kličko musí na Rio zabudnúť, jeho štart na OH je vylúčený

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 16:21 • 2 min
Vladimir Kličko musí na Rio zabudnúť, jeho štart na OH je vylúčený

HAMBURG - Ukrajinský boxer Vladimir Kličko sa nepredstaví na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálneho vyjadrenia Medzinárodnej amatérskej boxerskej asociácie (AIBA) sa majster sveta v superťažkej váhe nemôže na OH zúčastniť i napriek tomu, že v Brazílii môžu prvýkrát v olympijskej histórii za istých okolností štartovať aj profesionálni boxeri združení pod hlavičkou AIBA.
      

"Podľa súčasných pravidiel AIBA je Kličkov štart vylúčený," citovala agentúra DPA štvrtkové stanovisko Michaela Müllera, športového riaditeľa Nemeckého boxerského zväzu (DBV).
      

Vladimir Kličko získal na OH 1996 titul olympijského víťaza v superťažkej hmotnostnej kategórii a svojím vystúpením na najbližšej olympiáde chcel dať bodku za svojou úspešnou boxerskou kariérou. Ukrajinec, ktorý budúci týždeň oslávi 38 rokov, by sa v olympijskom roku 2016 akurát zmestil do vekového limitu 40 rokov, s 64 súbojmi však povolenú hranicu maximálne 20 duelov v profiringu výrazne prekročil. Výnimky AIBA nemôže udeliť.
      

Už pred niekoľkými mesiacmi predstavitelia ukrajinskej boxerskej federácie oznámili, že Klička nenominujú na OH v Riu de Janeiro. Vzápätí nemecký zväz trojnásobnému svetovému šampiónovi navrhol, aby prijal nemecké štátne občianstvo a na OH štartoval pod nemeckou vlajkou. "To by však musel stihnúť do novembra 2013, čo sa nestalo," dodal Müller.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies