Vladimír Goffa trénerom Rimavskej Soboty

NETKY.SK • 13 Január 2016, 13:53 • 2 min
Vladimír Goffa trénerom Rimavskej Soboty

BRATISLAVA - Zimnú prípravu futbalistov MŠK Rimavská Sobota, ktorým patrí po jesenných 18 kolách Doxxbet II. ligy skupina Východ posledná 12. priečka, povedie nový kormidelník Vladimír Goffa.

slovakia

left justify in out

Skúsený odborník prichádza na Gemer trénovať už druhýkrát, na lavičke strieda Mariána Kudlíka. Rimavská Sobota má na predposlednú jedenástu v klasifikácii Tepličku nad Váhom štvorbodový odstup, športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) odobrala a odrátala MŠK tri body za odohranie stretnutia 13. kola v Prešove proti 1. FC Tatran (hralo sa 17. októbra 2015, R. Sobota podľahla Šarišanom 0:5, pozn.) počas neuhradenia mesačnej zbernej faktúry klubom.

 

"Pre mňa znamená návrat do Rimavskej Soboty príležitosť vrátiť sa do futbalového kolotoča. Prioritou je štandardné fungovanie klubu, najmä podchytenie futbalovej mládeže v regióne Gemera," uviedol pre denník Šport 56-ročný rodák z Vranova nad Topľou Vladimír Goffa (nar. 1. decembra 1959), ktorý vie, že počase jesene sa v klube "borili" s finančnými problémami. "Ja sa starám o športovú časť, ekonomické a iné náležitosti nemôžem ovplyvniť. Tieto problémy kvária takmer všetky kluby, druhá liga doslova živorí. Hráčom poviem, že z futbalu v nižšej súťaži nevyžijú, nech to berú ako koníček a prilepšenie. Mladých futbalistov budem motivovať, aby sa usilovnosťou prepracovali do niektorého prvoligového mužstva a tam mohli rozvíjať svoj talent."

 

Vladimír Goffa v minulosti okúsil trénerský chlebík v Žiline, Slovane Bratislava, Dubnici, Prievidzi, Rimavskej Sobote, Dolnom Kubíne, ŠKP Devín, v Kysuckom Lieskovci, Petržalke, Moldave nad Bodvou, Liptovskom Mikuláši, Šali, v zahraničí pôsobil na Maldivách i v českom Frýdku-Místku. V rokoch 2000-2001 bol asistentom Stanislava Grigu pri slovenskej reprezentácii do 21 rokov. Teraz povedie opäť Rimavskú Sobotu. "Budem sa snažiť o zmenu klímy v šatni. Momentálne trénuje spolu zvyšok kádra z jesene so staršími dorastencami, dovedna 20 až 25 hráčov. Naše A-mužstvo budeme priebežne dopĺňať. Spolu s radnicou na čele s primátorom Šimkom, sponzormi a funkcionármi klubu sa pokúsime naštartovať boj o záchranu," dodal V. Goffa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona