Vláda zverejnila dokumenty o MH17, väčšinou po úprave

NETKY.SK • 10 Február 2015, 17:49 • 2 min
Vláda zverejnila dokumenty o MH17, väčšinou po úprave

HAAG - Holandská vláda v utorok zverejnila desiatky dokumentov týkajúcich sa pádu lietadla Malaysia Airlines na východe Ukrajiny, ktorého vyšetrovanie vedú Holanďania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informácie požadovali miestne médiá, väčšina zverejneného obsahu je však zredigovaná, na čo televízny kanál RTL Nieuws zareagoval vyhlásením, že bude protestovať a v prípade nutnosti sa bude podrobností domáhať prostredníctvom súdu. Podľa vyjadrenia zástupcu šéfredaktora Pietera Kleina je potrebné poznať "náležité fakty" o postupe vlády po katastrofe. Holandská vláda ešte v decembri odmietla návrh pozostalých po obetiach letu MH17, aby kriminálne vyšetrovanie prípadu prevzala OSN.

 

Malajzijský Boeing 777 smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil 17. júla 2014 v nepokojnej časti Ukrajiny, pričom zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Medzinárodné vyšetrovanie vedie Holandsko, ktoré pri udalosti stratilo 195 občanov. Podľa predbežných zistení stroj poškodilo veľké množstvo predmetov letiacich vysokou rýchlosťou, pričom vyšetrovatelia nevylučujú zostrelenie zo vzduchu. Západní predstavitelia z tragédie obviňujú východoukrajinských separatistov používajúcich údajne výzbroj z Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies