Vláda zrušila výstavbu múra na ochranu vládnej štvrte

NETKY.SK • 7 September 2017, 16:40 • 2 min
Vláda zrušila výstavbu múra na ochranu vládnej štvrte

VIEDEŇ - Ochranu vládnej štvrte vo Viedni napokon neposilní menší betónový múr, ktorý tam mali umiestniť s cieľom zabrániť teroristickým útokom motorovými vozidlami.

slovakia

left justify in out

Kancelár Christian Kern jeho výstavbu dnes zastavil po kritike z viacerých strán, informovala tlačová agentúra APA. Kern súčasne požiadal príslušné ministerstvo vnútra, aby predložilo alternatívne bezpečnostné koncepcie pre vládnu štvrť a ďalšie lokality rakúskej metropoly.

 

Na základe plánov, ktoré ohlásilo ministerstvo vnútra v pondelok, mal pred úradom spolkového kancelára a protiľahlou prezidentskou kanceláriou vzniknúť ochranný múr vysoký 80 centimetrov a široký jeden meter. Stavebné práce prebiehali v rámci celkovej rekonštrukcie námestia. Prístup k vládnym budovám je v Rakúsku v porovnaní s inými západnými krajinami veľmi ľahký, píše v tejto súvislosti agentúra DPA.

 

Bulvárne noviny Kronen Zeitung už celé dni ostro kritizovali takýto projekt. Proti sa postavili aj pravicoví populisti. Politici z FPÖ vládu obviňovali, že chráni len samú seba. Iní kritici zasa vyjadrovali obavy z poškodenia obrazu mesta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona