Vláda zrušila ministrovi Žigovi úlohy k zákonu o ochrane prírody

NETKY.SK • 16 Október 2013, 11:21 • 2 min
Vláda zrušila ministrovi Žigovi úlohy k zákonu o ochrane prírody

BRATISLAVA – Vláda dnes na svojom rokovaní zrušila ministrovi životného prostredia dve úlohy spojené so zákonom o ochrane prírody a krajiny.

slovakia

left justify in out

Rezort mal uložené tri úlohy z troch rôznych uznesení vlády s troma rozdielnymi termínmi predloženia na rokovanie vlády. Všetky tri sa však týkajú zákona o ochrane prírody a krajiny. V záujme predísť trojnásobnému evidovaniu, vykazovať a odpočtovať vecne totožnú úlohu navrhlo ministerstvo životného prostredia zrušiť úlohy uložené v rokoch 2008 a 2009 podľa predloženého návrhu. Následne by sa mali úlohy riešiť v rámci aktuálne platného Plánu legislatívnych úloh Vlády SR na rok 2013.

Ministerstvo malo podľa Plánu legislatívnych úloh vlády Slovenskej republiky na rok 2013 predložiť v júli na rokovanie návrh zákona o ochrane prírody a krajiny. Súčasne okrem uznesenia vlády, ktorým bol schválený Plán legislatívnych úloh na rok 2013, na základe ktorého ministerstvo danú úlohu plní a vykazuje, sú platné aj niektoré ďalšie uznesenia vlády. Tie sa týkajú zákona o ochrane prírody a krajiny a ukladajú úlohy ministrovi životného prostredia. 

Ide o uznesenie vlády Slovenskej republiky číslo 793 z 11. novembra 2009 a z neho vyplývajúcu úlohu B.2. predložiť na rokovanie vlády návrh zákona o ochrane prírody a krajiny v termíne do 30. 9. 2010. Druhým je uznesenie č. 224 z 9. apríla 2008 a z neho vyplývajúcu úlohu B.1. vypracovať návrh na zmenu zákona z roku 2002 o ochrane prírody a krajiny v súvislosti s nahradením minimálnej mzdy ako referenčnej veličiny inou referenčnou veličinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona