Vláda zmrazí platy ústavných činiteľov v roku 2014

NETKY.SK • 6 November 2013, 12:30 • 2 min
Vláda zmrazí platy ústavných činiteľov v roku 2014

BRATISLAVA – Platy ústavných činiteľov budú v roku 2014 zmrazené, vláda dnes schválila zákon, ktorý to umožní. Premiér Robert Fico pripomenul, že takýto návrh sa prvý raz objavil v čase vypuknutia finančnej a hospodárskej krízy počas jeho prvej vlády.

slovakia

left justify in out

„Pravidelne, každý rok mali ústavní činitelia zmrazené platy s výnimkou sudcov,“ dodal. Tento rok sudcovia dobrovoľne súhlasili so zmrazením svojej valorizácie, ktorá sa použila na čiastočné vykrytie peňazí na platy justičnej administratívy. Tentoraz budú zmrazené platy všetkých ústavných činiteľov, sudcom a prokurátorom ostane 13. a 14. plat. „Týmto rozhodnutím, ktoré musí ešte posvätiť Národná rada SR, ušetríme takmer 8,2 milióna eur. S týmito zdrojmi sa už ráta aj pri zostavovaní štátneho rozpočtu na rok 2014,“ konštatoval premiér Fico.

Návrh zmraziť platy ústavných činiteľov predkladajú v skrátenom legislatívnom konaní, keďže čoskoro sa bude schvaľovať aj štátny rozpočet. Parlament ho podľa Fica prerokuje na najbližšej schôdzi. Podľa návrhu platy ústavných činiteľov, sudcov, prokurátorov, verejného ochrancu práv a štátnych zamestnancov vo verejnej funkcii zostanú na úrovni roku 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies