Vláda zmenila účel kapitálu MD, na dostavbu diaľnic sa presunie takmer 109 mil. eur

NETKY.SK • 25 November 2015, 13:06 • 2 min
Vláda zmenila účel kapitálu MD, na dostavbu diaľnic sa presunie takmer 109 mil. eur

BRATISLAVA - Vláda schválila zmenu účelu použitia kapitálových výdavkov ministerstva dopravy vo výške 108,8 mil. eur z predchádzajúcich dvoch rokov. Tieto peniaze sa presunú do programu Cestná infraštruktúra najmä na dokončenie rozostavaných úsekov diaľnic a rýchlostných ciest v rámci Operačného programu Doprava 2007 - 2013.

slovakia

left justify in out

Súčasťou zmeny použitia finančných prostriedkov v rámci rezortu dopravy je suma 83,76 mil. eur, určená pôvodne pre programy Železničná doprava a Tvorba a implementácia politík v rokoch 2013 a 2014. Z programu Podpora rozvoja bývania z roku 2014 sa presunie vyše 25 mil. eur. Tieto peniaze boli určené na dotácie na obstaranie náhradných nájomných bytov, súvisiacej technickej vybavenosti a pozemkov k týmto bytom. Ministerstvo v tejto súvislosti uviedlo, že je potrebné mať zdrojové krytie, ktoré umožní čerpanie finančných prostriedkov u prijímateľov v priebehu troch rozpočtových rokov.


Ministerstvo financií dvoma rozpočtovými opatreniami zvýšilo rozpočet kapitálových výdavkov ministerstva dopravy pre tento rok celkovo o 210,82 mil. eur. V rámci uvedených výdavkov sú aj kapitálové výdavky, ktoré sú predmetom zmeny účelu ich použitia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona