Vláda zaviedla zákaz voľného predaja zbraní

NETKY.SK • 2 Jún 2012, 06:54 • 2 min
Vláda zaviedla zákaz voľného predaja zbraní

Vláda zaviedla zákaz voľného predaja zbraní - Krimi Venezuelská vláda zakázala s účinnosťou od 1. júna voľný predaj zbraní a munície s cieľom zmierniť tak všadeprítomnú násilnú kriminalitu v krajine.

slovakia

left justify in out

 

img

Venezuelská vláda zakázala s účinnosťou od 1. júna voľný predaj zbraní a munície s cieľom zmierniť tak všadeprítomnú násilnú kriminalitu v krajine. Podľa nového zákona tak súkromní obchodníci nebudú už môcť zbrane predávať bežným občanom. Mnohí pozorovatelia sú však skeptickí a tvrdia, že len nepatrné percento zbraní sa dostane do rúk ľudí legálnou cestou. Predaj zbraní sa v drvivej väčšine realizuje v rozpore so zákonom a bez regulácie. Predseda opozičného výboru pre bezpečnosť Luis Izquiel zdôraznil, že úrady evidujú len 25.000 legálnych povolení na držbu zbrane, zatiaľ čo ľudia v skutočnosti vlastnia ďaleko vyšší počet zbraní. "Zločinci tu nepoužívajú legálne zbrane," dodal Izquiel. Podľa odhadu organizácie Amnesty International z roku 2010 je v krajine 10 miliónov strelných zbraní. Z prieskumov verejnej mienky vyplýva, že verejnosť vo Venezuele vníma násilnú kriminalitu ako najväčší problém krajiny.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona