Vláda zasadne dnes v Sobranciach, prerokuje akčný plán pre región

NETKY.SK • 23 August 2016, 07:30 • 2 min
Vláda zasadne dnes v Sobranciach, prerokuje akčný plán pre región

SOBRANCE – Po pondelňajšom (22.8.) výjazdovom rokovaní v Sabinove dnes vláda zasadne v Sobranciach. Jej hlavným programom bude schváliť akčný plán rozvoja tohto okresu, ktorého cieľom je znížiť mieru nezamestnanosti v regióne podporou vytvorenia 1225 pracovných miest do roku 2020.

slovakia

left justify in out

"Medzi špecifické okresné faktory patrí hlavne periférna poloha okresu v rámci štátu na schengenskej hranici Európskej únie s Ukrajinou, špecifická odvetvová orientácia regionálnej ekonomiky, nedostatočne rozvinutá infraštruktúra regiónu, odchod mladej kvalifikovanej sily z okresu a nevyhovujúca štruktúra zameraní stredného školstva. V okrese sú sťažené podmienky pre prilákanie väčších zahraničných investorov," uvádza sa materiáli.

 

Z celkovej odhadovanej investície v tomto okrese do roku 2020 na úrovni približne 69 miliónov eur predpokladá akčný plán krytie z verejných zdrojov vo výške 53,4 milióna eur a 15,4 milióna eur zo súkromných zdrojov. Celková výška regionálneho príspevku podľa zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov má presiahnuť 2,5 milióna eur.

 

Vláda plánuje počas nasledujúcich štyroch týždňov absolvovať deväť výjazdov do slovenských regiónov. Prvá trojdňová šnúra prišla na rad tento týždeň. Ministri vycestovali na východ krajiny – do Prešovského a Košického kraja. V pondelok (22.8.) navštívili okres Sabinov, dnes okres Sobrance a v stredu (24.8.) zasadnú v Trebišove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies