Vláda zasadne dnes v Rožňave, prerokuje akčný plán rozvoja okresu

NETKY.SK • 14 September 2016, 07:38 • 2 min
Vláda zasadne dnes v Rožňave, prerokuje akčný plán rozvoja okresu

BRATISLAVA/ROŽŇAVA - Po utorkovom (13.9.) výjazdovom rokovaní v Revúcej zasadne dnes vláda SR v Rožňave.

slovakia

left justify in out

Hlavným bodom rokovania bude schválenie Akčného plánu rozvoja okresu Rožňava, ktorého cieľom je znížiť mieru nezamestnanosti v okrese Rožňava podporou vytvorenia 1345 pracovných miest do roku 2020. Akčný plán rozvoja okresu Rožňava predložilo na rokovanie ministerstvo dopravy.

 

"Z celkovej odhadovanej finančnej investície v rokoch 2016 až 2020 vo výške minimálne 109 miliónov eur sa predpokladá krytie z verejných zdrojov vo výške 65 miliónov eur a 44 miliónov eur z ostatných zdrojov. Celková výška regionálneho príspevku podľa zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov bude 4,57 milióna eur," uviedol Úrad vlády SR.

 

Šnúru výjazdových rokovaní do regiónov slovenská vláda po šesťtýždňovej letnej prestávke začala koncom augusta. Ministri rokovali 22. augusta v okrese Sabinov, 23. augusta v okrese Sobrance, 24. augusta v Trebišove, 30. augusta vo Vranove nad Topľou a 31. augusta vo Svidníku. Vláda absolvovala 7. septembra výjazdové rokovanie v Poltári a vo Veľkom Krtíši a 13. septembra v Revúcej.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies