VLÁDA: Zaoberať sa bude aj návrhom na zrušenie priestupkovej imunity

NETKY.SK • 29 Jún 2011, 08:47 • 2 min
VLÁDA: Zaoberať sa bude aj návrhom na zrušenie priestupkovej imunity

VLÁDA: Zaoberať sa bude aj návrhom na zrušenie priestupkovej imunity

slovakia

left justify in out

img

Vláda má dnes na programe dva poslanecké návrhy noviel zákonov. Jeden z nich je z dielne Smeru-SD a týka sa zmeny Ústavy SR. Poslanci Marek Maďarič a Róbert Madej ňou reagujú na novú maďarskú ústavu.
      Tá podľa nich priamo nadväzuje na politický, revizionistický zámer neštandardného maďarského zákona o dvojakom občianstve. Okrem toho článok D zakotvuje, že Maďarsko nesie zodpovednosť za osud Maďarov žijúcich mimo jeho hraníc a podporuje uplatnenie ich kolektívnych práv a vytvorenie kolektívnych samospráv. Preto navrhujú, aby Slovenská republika priamo v ústave zaručovala základné individuálne práva a slobody. Slovensko má tiež uznávať len princíp individuálneho výkonu práv osôb patriacich k národnostným menšinám.
      Koaličný návrh zase rieši priestupkovú imunitu poslancov, sudcov, ale aj členov vlády, ktorá by sa mala zrušiť. Novela zákona o priestupkoch sa na májovej schôdzi Národnej rady (NR) SR dostala do 2. čítania.
      Kabinet sa bude zaoberať aj dohodou, ktorej schválenie je nevyhnutné pre čerpanie prostriedkov na čiastočné pokrytie minuloročných povodňových škôd z Fondu solidarity Európskej únie. Záplavy si vlani v máji a júni vyžiadali škody za viac ako 700 miliónov eur. Slovensko by malo z fondu získať 20,4 milióna eur.
      Ministri sa na 52. schôdzi oboznámia tiež s analýzou plnenia záväzkov v oblasti odvádzania a čistenia komunálnych vôd v obciach nad 2000 obyvateľov, ktoré pre Slovenska vyplývajú z členstva v Európskej únii. Podľa analýzy envirorezortu bude na splnenie záväzku do konca budúceho roka bude pre obce, ktoré na tento účel nemajú schválené prostriedky z eurofondov, potrebných asi 860 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies