Vláda vyplatí sociálnym pracovníkom mimoriadne odmeny!

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 10:30 • 2 min
Vláda vyplatí sociálnym pracovníkom mimoriadne odmeny!

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny vyplatí zamestnancom zariadení sociálnych služieb, Centier pre deti a rodiny a zariadení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately mimoriadne odmeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako na stredajšej tlačovej besede povedal minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina), odmeny si títo zamestnanci zaslúžia za výnimočné pracovné nasadenie počas druhej vlny pandémie. Na odmenách rezort práce vyplatí celkovo 31,5 milióna eur, ktoré pôjdu pre takmer 46,5 tisíca zamestnancov.

 

img

 

Prečo dve sumy?
Odmeny bude rezort vyplácať v dvoch sumách. Tí zamestnanci, ktorí počas núdzového stavu pracovali od októbra minulého roka do polovice mája tohto roka na polovičný a väčší úväzok, dostanú podľa Krajniaka odmenu v sume 500 eur v hrubom, čo vychádza na 422 eur v čistom.

 

Ak zamestnanec pracoval na kratší ako polovičný úväzok, odmena pre neho bude predstavovať 250 eur v hrubom, teda 216 eur v čistom. 

 

img

 

"Je to výraz vďaky za to, akým obetavým spôsobom pracovali počas pandémie," povedal Krajniak.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies