Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 24 Marec 2020, 10:25 • 2 min
Vláda vymenovala nových štátnych tajomníkov

BRATISLAVA - Štátnymi tajomníkmi na Ministerstve dopravy a výstavby SR (MDV) sa stali Katarína Bruncková a Ján Marosz. Rozhodla o tom vláda na rokovaní v pondelok neskoro večer na návrh ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (nominant Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Výmeny na postoch

Marosz bol v minulom volebnom období poslancom Národnej rady SR a tieňovým ministrom dopravy za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) v pondelok zároveň odvolala predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru a jej dočasným riadením poverila Luciu Gocníkovú.

 

img

 

Niektorí už boli odvolaní
Kabinet zároveň vymenoval za rezortného generálneho tajomníka služobného úradu Martina Janáčka namiesto Tibora Šimoniho. Predošlých štátnych tajomníkov na ministerstve dopravy Ladislavu Cengelovú (Smer-SD) a Petra Ďurčeka (SNS) odvolala ešte dosluhujúca vláda Petra Pellegriniho (Smer-SD) minulý týždeň 19. marca.

 

img

 

Na návrh Sulíka
Vláda Igora Matoviča (OĽaNO) v pondelok zároveň odvolala predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru a jej dočasným riadením poverila Luciu Gocníkovú. Tento návrh predložil podpredseda vlády pre ekonomiku a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Generálnym tajomníkom služobného úradu Ministerstva hospodárstva SR sa stal Roman Achimský namiesto Viktora Lehotzkého.

 

img

 

Ďalšie nové mená
Štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa stal doterajší poslanec Martin Fecko (OĽaNO). Generálnou tajomníčkou služobného úradu Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu je Antónia Mayerová, ktorá na tomto poste vymenila Jána Hrubého.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona