Aktualizované Vláda vymenovala nového generálneho tajomníka na ministerstve kultúry a štátneho tajomníka rezortu zdravotníctva

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 10:57 • 2 min
Aktualizované Vláda vymenovala nového generálneho tajomníka na ministerstve kultúry a štátneho tajomníka rezortu zdravotníctva

BRATISLAVA - Novým generálnym tajomníkom služobného úradu ministerstva kultúry sa stane Kamil Peteraj. Vláda ho do funkcie vymenovala na stredajšom zasadnutí.

slovakia

left justify in out

Funkcie sa ujme vo štvrtok (12.4.) Peteraj nahradí doterajšiu šéfku služobného úradu Emíliu Kršíkovú, ktorú vláda v stredu odvolala z funkcie. Návrh na výmenu predložila ministerka kultúry Ľubica Laššáková (Smer-SD). Peteraj podľa nej preukázal splnenie zákonných predpokladov na výkon funkcie.

 

Podľa ministerky kultúry SR Ľubice Laššákovej (Smer-SD) ide o syna textára piesní. "Je to človek, ktorý sa celý život pohyboval v oblasti kultúry a má výborné manažérske vzdelanie, takže určite to využijem," zhodnotila ministerka.


Taktiež Ministerstvo zdravotníctva (MZ) má nového štátneho tajomníka. Je ním poslanec za SNS Jaroslav Ridoško. Túto nomináciu ministerke zdravotníctva Andrei Kalavskej (nominantka Smeru-SD) potvrdila vláda, do funkcie ho vymenovala dnes.
 

Ridoško ide na post štátneho tajomníka po Kalavskej, ktorá sa stala ministerkou zdravotníctva po nedávnej rekonštrukcii vlády, doterajší šéf rezortu Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) šiel zastávať post ministra vnútra. "Nomináciu SNS plne rešpektujem," povedala Kalavská. Verí, že spolupráca s Ridoškom sa bude dať nastaviť dobre.

 

"V utorok som sa s ním stretla, mali sme vcelku plodný a konštruktívny dialóg," uviedla ministerka. Na ministerstve zdravotníctva v súčasnosti pôsobí ešte jeden štátny tajomník, je ním Stanislav Špánik. Ten takisto povedal, že ide o nomináciu SNS a rešpektuje ju.

 

Kalavskú a Špánika si do funkcií dosadil v roku 2016 Drucker, rozhodol sa pre nestraníkov. Špánik potvrdil, že by mal na MZ ostať aj po odchode Druckera. Ridoško je chirurgom. Vlani sa s ním začal súd pre ublíženie na zdraví pre nevydarenú operáciu zlomenej ruky jeho pacientky, informovali viaceré médiá. On obvinenia odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona