Vláda vymenila štyroch štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 10 September 2014, 11:06 • 2 min
Vláda vymenila štyroch štátnych tajomníkov

BRATISLAVA – Vláda dnes vymenila štyroch štátnych tajomníkov. Na svojich postoch skončili Štefan Chudoba z ministerstva školstva, Štefan Adam z rezortu pôdohospodárstva a Dušan Petrík z ministerstva hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Chudobu nahradil Juraj Draxler, namiesto Adama príde Jozef Spevár a novým štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva sa stal Miroslav Obert. Štvrtá zmena nastala v rezorte financií, kde uvoľnené miesto po Petrovi Pellegrinim zaujal Radko Kuruc, doterajší šéf tlačového odboru. Z Pellegriniho sa ešte v júli stal minister školstva.

 

Zmeny vo vláde, na postoch štátnych tajomníkov aj v štruktúrach strany avizoval premiér Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer-SD 28. júna. Ako ministri následne skončili šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič a minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorí podali 2. júla demisiu. Na druhý deň ich nahradili Peter Pellegrini (bývalý štátny tajomník ministerstva financií) a Pavol Pavlis (bývalý štátny tajomník rezortu hospodárstva). Kabinet potom 9. júla schválil za štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Rastislava Chovanca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona