Vláda v utajenom režime prerokuje postup pri dosluhujúcich vojenských radaroch

NETKY.SK • 3 December 2014, 09:58 • 2 min
Vláda v utajenom režime prerokuje postup pri dosluhujúcich vojenských radaroch

BRATISLAVA - Vláda sa na svojom dnešnom zasadnutí bude v utajenom režime zaoberať dosluhujúcimi vojenskými radarmi. Slovensko si totiž pre sankcie nemôže zadovážiť náhradné diely na radary od ruského výrobcu Almaz Antey a predlžovať ich životnosť.

slovakia

left justify in out

Minister obrany Martin Glváč predostrie možnosti riešenia vzniknutej situácie. V hre je viacero variantov. Napríklad vypísanie súťaže, spoločný nákup s inou krajinou alebo ich prenájom. Armáda v súčasnosti používa radary P-37 ešte sovietskej výroby. Ak by Slovensko zostalo bez funkčných vojenských radarov, nemôže si plniť záväzky voči aliančným partnerom. Ide najmä o integrovaný systém protivzdušnej obrany NATO (NATINADS).

 

Vodiči osobných áut budú v roku 2015 platiť za diaľničné nálepky rovnaké ceny ako v tomto roku. Takýto návrh predkladá na rokovanie kabinetu minister dopravy Ján Počiatek. Aj v budúcom roku tak vodiči za ročnú známku zaplatia 50 eur, mesačná nálepka bude stáť rovnako 14 eur a desaťdňová 10 eur. Diaľničnými nálepkami platia na Slovensku vodiči áut do 3,5 tony za jazdu po spoplatnených úsekoch diaľnic a rýchlostných ciest.

 

Pre zabezpečenie dostatočnej propagácie Značky kvality SK je počas obdobia piatich rokov potrebný aspoň minimálny ročný rozpočet vo výške 400.000 eur. Vyplýva to zo stratégie budovania Značky kvality SK, ktorá ja na programe 137. schôdze vlády.

 

Ministerstvo pôdohospodárstva to označilo za minimálnu požiadavku na nevyhnutnú investíciu do propagácie. "Výška rozpočtu, ktorou by bolo možné rozvinúť všetky navrhované aktivity a maximalizovať opatrenia na dosiahnutie stanovených cieľov, sa pohybuje na úrovni približne 1 milióna eur," dodalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies