Vláda v Tunisku dala príkaz na zatvorenie mešít extrémistov

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 11:29 • 2 min
Vláda v Tunisku dala príkaz na zatvorenie mešít extrémistov

TUNIS - Po útoku militantných extrémistov na tuniskú armádu vláda nariadila okamžité uzavretie mešít extrémistov.

slovakia

left justify in out

Zákaz postihuje okrem iných aj zariadenia, v ktorých extrémisti oslavovali smrť vládnych vojakov po minulotýždňovom útoku, oznámil v nedeľu predstaviteľ vlády. Uzavreté zostanú aj médiá, najmä rádiostanice, ktoré šíria radikálne názory a vyzývajú na džihád.


Islamisti zabili v stredu večer pri útokoch na dve kontrolné stanovištia v okolí najvyššieho vrchu krajiny Džabal aš-Šánabí na hraniciach Tuniska s Alžírskom, kde armáda od minulého roka zintenzívňuje zásahy proti militantom, 15 vojakov. O násilí informovalo vo štvrtok tuniské ministerstvo obrany, podľa ktorého militanti vyzbrojení puškami a raketovými granátmi ďalších 20 vojakov zranili. Podobné útoky sú v Tunisku na vzostupe od roku 2011, keď ľudová vzbura ukončila vládnutie autokratického prezidenta Zajna al-Ábidína bin Alího, armáda však doteraz nikdy neutrpela také vysoké straty. V horách okolo Džabalu aš-Šanábí, kde sa ozbrojené skupiny ukrývajú, vláda od apríla nasadzuje tisíce vojakov. Ešte v auguste 2013 armáda začala veľkú ofenzívu proti "teroristom" po tom, ako v oblasti našli ôsmich vojakov s podrezanými hrdlami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona