Vláda v Taliansku rozšírila mimoriadne opatrenia na celú krajinu

NETKY.SK • 10 Marec 2020, 06:55 • 2 min
Vláda v Taliansku rozšírila mimoriadne opatrenia na celú krajinu

RÍM - Talianska vláda rozšíria mimoriadne opatrenia týkajúce sa koronavírusu na celú krajinu.

slovakia

left justify in out

Tie zahŕňajú obmedzenia cestovania aj zákazy zhromažďovania sa. Premiér Giuseppe Conte nariadil ľuďom, aby ostali doma a o povolenie pre nevyhnutné cestovanie musia požiadať. Cieľom týchto opatrení je podľa neho chrániť najzraniteľnejších.

 

Výrazný nárast prípadov nákazy a úmrtí

"Už nemáme viac času," povedal v televíznom príhovore. "Zaznamenali sme výrazný nárast prípadov nákazy a úmrtí. Celé Taliansko sa stane chránenou zónou," uviedol premiér.

 


Počet obetí epidémie koronavírusu stúpol v pondelok v Taliansku z 366 na 463. Ide tak o najviac zasiahnutú krajinu po Číne. Počet prípadov nákazy sa vyšplhal v porovnaní s nedeľou o 24 percent na 9 172, ukazujú oficiálne štatistiky. Prítomnosť vírusu už potvrdili vo všetkých 20 talianskych regiónoch.

Na celom svete sa novým koronavírusom, ktorý spôsobuje respiračné ochorenie COVID-19, nakazilo už takmer 114-tisíc ľudí. Vyše 4 000 ich ochoreniu podľahlo, prevažná väčšina v Číne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies