Vláda v Poľsku potvrdila ochotu prijať 7-tisíc utečencov i podmienky ich príchodu

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 16:00 • 2 min
Vláda v Poľsku potvrdila ochotu prijať 7-tisíc utečencov i podmienky ich príchodu

VARŠAVA - Vláda vo Varšave si stojí za záväzkom prijať 7000 utečencov, a to pod podmienkou, že podstúpia bezpečnostné kontroly a budú chcieť usadiť sa v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Povedal to poľský minister zahraničných vecí Witold Waszczykowski.


Súčasná poľská vláda už po novembrovom nástupe do funkcie takýto záväzok predošlého kabinetu v rámci programu relokácie utečencov v EÚ potvrdila. Premiérka Beata Szydlová však po minulotýždňových útokoch v Bruseli vyhlásila, že "nevidí možnosť pustiť migrantov do Poľska". Jej vyjadrenie bolo vnímané ako odstúpenie od dohody o utečencoch, napísala agentúra AP.


Waszczykowski pre televíziu TVP INFO najnovšie povedal, že Poľsko bude pripravené "preskúmať žiadosti" tých utečencov, ktorých totožnosť bude potvrdená, ktorí budú posúdení ako osoby nepredstavujúce bezpečnostnú hrozbu a ktorí budú chcieť prísť do Poľska. Vyjadril súčasne pochybnosti, či sa 7000 takýchto utečencov nájde.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies