Zatkli chlapca, priznal sa k strčeniu ihiel do jahôd

NETKY.SK • 20 September 2018, 06:00 • 2 min
Zatkli chlapca, priznal sa k strčeniu ihiel do jahôd

SYDNEY - Malého chlapca zatkli po tom, čo sa polícii priznal, že ukryl ihly na šitie do jahôd v Austrálii. Tento nebezpečný nález pritom viedol k veľkým obavám z kontaminácie ovocia po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Na svojej webovej stránke o tom v stredu informoval britský denník Independent a portál austrálskej televízie Seven News.

Polícia v austrálskom štáte Nový Južný Wales uviedla, že zatkla malého chlapca a jeho čin bol zrejme "kanadský žartík". 

 

Premiér Scott Morrison v tejto súvislosti uviedol, že páchateľom bude hroziť trest až 15 rokov za mrežami. Doteraz zatkli jednu mladistvú osobu, ktorá pripustila, že dala do ovocia ihlu v rámci napodobňovania týchto prípadov.

Morrison v stredu povedal, že nové trestné sadzby budú na jednej úrovni s trestami za detskú pornografiu či financovanie terorizmu. "Takto vážne to naša vláda berie," poznamenal premiér. Zároveň vyzval parlament, aby návrhy schválil ešte tento týždeň. Doteraz najvyšší trest za kontaminovanie potravín bol desať rokov. Opoziční labouristi už avizovali, že zmeny podporia.
 

OTRASNÉ Kto je takto zvrátený? Po jahodách sa ihly našli aj v jablkách a banánoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies