Vláda uvoľnila peniaze z rezervy na pomoc týraným ženám

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 12:30 • 2 min
Vláda uvoľnila peniaze z rezervy na pomoc týraným ženám

BRATISLAVA – Vláda odsúhlasila uvoľnenie finančných prostriedkov zo svojej rezervy na zabezpečenie koordinácie systému prevencie násilia páchaného na ženách a domáceho násilia a prevádzky zariadení poskytujúcich pomoc obetiam domáceho násilia.

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza v schválenom materiáli, ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny dostane pre Inštitút pre výskum práce a rodiny na zabezpečenie prevádzky bezplatnej nonstop linky pre ženy zažívajúce násilie a koordinačných aktivít v oblasti násilia na ženách do konca roka 2017 sumu 280-tisíc eur.

Suma je vyčlenená na preklenovacie obdobie, následne by mala byť jeho činnosť financovaná v rámci národného projektu z operačného programu Ľudské zdroje. Zároveň kabinet odsúhlasil sumu 106 901 eur pre osem zariadení, ktoré prevádzkuje päť rôznych organizácií, ktoré sa zaoberajú problematikou a pomocou týraným ženám.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies