Vláda uvoľní opatrenia. Život sa vráti do stavu pred pandémiou!

NETKY.SK • 16 Február 2022, 11:00 • 2 min
Vláda uvoľní opatrenia. Život sa vráti do stavu pred pandémiou!

BRATISLAVA - Na Slovensku sa od 28. februára začne uvoľňovanie pandemických opatrení. Zrušia režimy OTP, OP aj OP+. Zvýšia aj kapacity pri nízko a stredne rizikových podujatiach. Druhá fáza uvoľňovania sa začne od 28. marca, keď zrušia kapacitné obmedzenia a upravia povinnosť nosenia respirátora či rúška.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pred rokovaním vlády o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽaNO).

 

img

 

„Od 28. februára to bude vlastne bez režimov, ostane len ´základ´. Takisto zrušíme povinnosť karantény žiakov, ktorí boli v škole v kontakte s pozitívnym, prevádzkové hodiny služieb sa predĺžia do 24:00. K navýšeniu kapacity príde aj pri vysoko rizikových podujatiach,“ upozornil premiér. Avizoval, že uvoľnenie sa má dotknúť aj oblastí športu, wellnessu či gastra.

 

Prečítajte si tiež: Slováci sa môžu registrovať na očkovanie novou vakcínou

 

Od 28. marca by sa podľa jeho slov mal život vrátiť do stavu pred pandémiou. „Zrušia sa kapacitné obmedzenia, obmedzenia prevádzkových hodín a upravíme aj povinnosť nosenia rúšok,“ uviedol. Ako dodal, COVID-19 tu stále bude, no „nebude diktovať pravidlá, ako máme žiť“.

 

img

 

Minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) dodal, že vo štvrtok 17. februára sa uskutoční okrúhly stôl, kde sa s premiérom chcú stretnúť so zástupcami jednotlivých sektorov.

 

Možno vás zaujme: Od stredy môžu byť ubytovacie zariadenia otvorené v režime OTP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona