Vláda uvalila sankcie na ukrajinských separatistov a ruských politikov

NETKY.SK • 26 Január 2018, 19:42 • 2 min
Vláda uvalila sankcie na ukrajinských separatistov a ruských politikov

WASHINGTON - Vláda Donalda Trumpa uvalila sankcie na 21 osôb a deväť firiem, ktoré boli zapletené do ruskej anexie Krymu na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo financií uviedlo, že 11 z týchto osôb sú ukrajinskí proruskí separatisti. Niektorí z nich majú v samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republike funkcie ako minister financií, hospodárstva, spravodlivosti či bezpečnosti.

 

Spojené štáty tiež sankcionujú niekoľko vládnych predstaviteľov Ruska, vrátane námestníka ministra energetiky Andreja Čerezova, na ktorého už uvalila sankcie aj Európska únia. Sankcie sa budú týkať aj niekoľkých firiem, ktoré sa podieľali na budovaní infraštruktúry na Kryme.

Rusko anektovalo ukrajinský Krym v roku 2014, pričom medzinárodné spoločenstvo túto anexiu neuznalo. Nové sankcie USA ohlásili počas stretnutia amerického ministra zahraničných vecí Rexa Tillersona s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom v švajčiarskom Davose.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies