Vláda USA sa tentoraz pustila do Googlu, pred dvomi desaťročiami to bol Microsoft

NETKY.SK • 20 Október 2020, 21:8 • 2 min
Vláda USA sa tentoraz pustila do Googlu, pred dvomi desaťročiami to bol Microsoft

WASHINGTON - Americké ministerstvo spravodlivosti v utorok zažalovalo spoločnosť Google pre porušovanie hospodárskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Technologický gigant podľa žaloby zneužil svoje dominantné postavenie v oblasti vyhľadávania na internete a internetovej reklamy, čím utlmil konkurenciu a poškodil spotrebiteľov.

 

img

 

Predtým to bol Microsoft 
Žaloba voči spoločnosti Google sa považuje za najdôležitejší krok americkej vlády pri ochrane hospodárskej súťaže odvtedy, ako pred viac ako 20 rokmi zakročila proti firme Microsoft. Mohlo by pritom ísť o úvodný krok pred ďalšími žalobami pre porušenie protimonopolných zákonov vzhľadom na prebiehajúce prešetrovanie veľkých technologických firiem, vrátane Applu, Amazonu a Facebooku zo strany ministerstva spravodlivosti USA a americkej Federálnej komisie pre obchod (FTC).

 

img


Poslanci a organizácie na ochranu spotrebiteľov dlhodobo firmu Google obviňujú zo zneužívania svojho dominantného postavenia v online vyhľadávaní a internetovej reklamy s cieľom zvýšiť svoje zisky. Google na utorkovú žalobu ihneď reagoval prostredníctvom Twitteru:

 

 

"Dnešná žaloba zo strany ministerstva spravodlivosti je veľmi chybná. Ľudia používajú Google preto, že si to vybrali, a nie preto, že by k tomu boli nútení alebo by nedokázali nájsť alternatívy."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona