Vláda USA otvorila cestu pre legalizácie marihuany v dvoch štátoch

NETKY.SK • 30 August 2013, 07:49 • 2 min
Vláda USA otvorila cestu pre legalizácie marihuany v dvoch štátoch

WASHINGTON - Vláda USA pripravila cestu pre legalizáciu marihuany v štátoch Colorado a Washington. Ministerstvo spravodlivosti vo štvrtok oznámilo, že nenapadne súdnou cestou príslušné právne predpisy v týchto dvoch štátoch, súčasne však očakáva, že ich guvernéri zabezpečia dodržiavanie "prísnych pravidiel", aby sa táto droga nedostala do rúk zločineckých gangov a mladistvých.

slovakia

left justify in out

Vlani v novembri voliči v štátoch Colorado a Washington v referendách odsúdhlasili legalizáciu súkromného užívania marihuany pre osoby nad 21 rokov. V Colorade je tak legálne obmedzené súkromné pestovanie konope. Použitie konope na lekárske účely je už povolené v mnohých amerických štátoch.

Záujmová skupina Marijuana Policy Project rozhodnutie ministerstva spravodlivosti privítala a označila ho za "jasný signál" z hlavného mesta, že štáty USA môžu samé upravovať svoje právne predpisy na túto tému. Príslušné orgány v Colorade ubezpečili, že budú trestať tých, ktorí predávajú mäkké drogy deťom, budú ich pestovať na verejných priestranstvách alebo ich prepravia cez hranice štátu či USA za účelom obchodovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies