Vláda upravila pravidlá tvorby novej legislatívy, majú posilniť právny štát

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:53 • 2 min
Vláda upravila pravidlá tvorby novej legislatívy, majú posilniť právny štát

BRATISLAVA - Pri tvorbe novej legislatívy sa bude vláda riadiť zmenenými pravidlami. Dnes totiž schválila balík úprav, ktoré pripravil a predložil minister spravodlivosti Tomáš Borec.

slovakia

left justify in out

Zmenili a doplnili sa Legislatívne pravidlá vlády SR a Štatút Legislatívnej rady vlády SR. Súvisí to s novou Jednotnou metodikou na posudzovanie vybraných vplyvov, ktorú vláda schválila v januári 2015. Vláda dnes splnila svoj záväzok vyplývajúci z Akčného plánu na posilnenie Slovenskej republiky ako právneho štátu. Predkladatelia budú povinní vypracovať vecný zámer ešte pred prípravou novej právnej úpravy alebo pred rekodifikáciou existujúcej.

 

Na základe zmien v Štatúte Legislatívnej rady vlády SR sa zriadi Stála pracovná komisia pre posudzovanie vybraných vplyvov. Podľa materiálu ministerstva bude rozhodovať o uplatnení jednotnej metodiky pri návrhoch vyhlášok, výnosov a opatrení a bude tiež hodnotiť proces posudzovania vybraných vplyvov a obsah doložky a analýzy vybraných vplyvov.

Mení sa i samotná jednotná metodika.

 

Ministerstvo odôvodnilo, že to priamo súvisí s návrhom zmien a doplnení legislatívnych pravidiel. "Cieľom je zvýšenie efektivity procesu posudzovania vplyvov materiálov predkladaných na rokovanie vlády," doplnilo ministerstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies