Vláda takýmto spôsobom významne pomôže tomuto rekordérovi v počte súbežných rekonštrukcií

NETKY.SK • 10 December 2020, 18:14 • 2 min
Vláda takýmto spôsobom významne pomôže tomuto rekordérovi v počte súbežných rekonštrukcií

Metropola Slovenského národného povstania môže mať dôvod na radosť, vláda Igora Matoviča potvrdila rozhodnutie predošlého kabinetu.

slovakia

left justify in out

Potešil sa tomu aj primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Počas rokovania správnej rady EYOF (Európskeho olympijského festivalu mládeže) prišla dobrá správa. „Vláda Slovenskej republiky na svojom dnešnom zasadnutím schválila v plnej výške dotáciu na organizáciu Európskeho olympijského festivalu mládeže,“ vysvetlil Nosko na sociálnej sieti.

 

 

Zdôraznil, že toto sa podarilo dosiahnuť aj vďaka pomoci od ministerstva financií a ministerstva školstva. Prispeli aj rokovania s Útvarom hodnoty za peniaze a prieskum poslancov NR SR. Rozhodnutie predošlej vlády Petra Pellegriniho tak bolo potvrdené. Vláda dá mestu pod Urpínom dotáciu 12 miliónov eur.

 

Primátor jedného z najväčších slovenských miest sa teší. „V tejto chvíli nám už nič nebráni v tom, aby sme sa naplno pustili do organizácie historicky najväčšieho športového podujatia v našom meste,“ dodal s tým, že akcia sa uskutoční v roku 2022.

 

Mesto Banská Bystrica je momentálne známe aj tým, že prerába štadióny – futbalovo-atletický na Štiavničkách, ako aj hokejový v miestnej časti Uhlisko, kde vyrastali hviezdy ako Michal Handzuš či Vladimír Országh a aktuálne je aj symbolov úradujúcich trojnásobných hokejových majstrov. A na tom futbalovom, na Štiavničkách, bude aj podujatie EYOF.

 

 

Okrem toho však pracuje aj na mestskom mládežníckom štadióne, ktorý však nie je súčasťou balíka pre EYOF. „V mestskej časti Radvaň – Kráľová sa už pomaly začínajú črtať prvé symboly mládežníckeho štadióna, ktorý bude slúžiť mladým futbalovým nádejám aj všetkým nadšencom futbalu,“ vysvetlil medzi občanmi veľmi obľúbený primátor.

 

Vidieť tu už poriadky kus práce. „Na bočnej betónovej tribúne je už osadená hlavná nosná oceľová konštrukcia prestrešenia a oceľové nosníky, na ktorých budú sedačky. Na hlavnej tribúne sú hotové základové pätky a betónové stupne,“ dodal Nosko s tým, že v blízkom čase tu už bude aj nosná konštrukcia a pracuje sa aj na podporných objektoch.

 

Pozrite si, kde vicepremiérka sľúbila peniaze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona