VLÁDA: Súhlasila so zrušením priestupkovej imunity poslancov

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:00 • 2 min
VLÁDA: Súhlasila so zrušením priestupkovej imunity poslancov

VLÁDA: Súhlasila so zrušením priestupkovej imunity poslancov

slovakia

left justify in out

img

Vláda dnes súhlasila s koaličným návrhom na zrušenie priestupkovej imunity poslancov. Mala k nemu však pripomienky, ktoré by mali predloženú podobu novely zákona o priestupkoch, ktorá sa nachádza v 2. čítaní Národnej rady (NR) SR, upraviť.
      Jej predkladatelia totiž navrhovali prejednať konanie fyzickej osoby, ktoré má znaky priestupku, ak sa ho dopustil poslanec NR SR, sudca Ústavného súdu (ÚS) SR, sudca a člen vlády. Ministerstvo vnútra však odporúča zmeniť toto ustanovenie tak, aby sa podľa predmetného zákona mohlo prejednať konanie poslanca NR SR, ktoré je priestupkom.
      Poukazuje totiž na to, že v prípade sudcov ÚS je táto problematika obsiahnutá v zákone o organizácii Ústavného súdu SR o konaní pred ním a o postavení jeho sudcov. Ostatní sudcovia nemajú priestupkovú imunitu. Ich konanie, ktoré má znaky priestupku, prejednávajú disciplinárne súdy. Podľa platného právneho stavu nemajú priestupkovú imunitu ani členovia vlády. Ich priestupky prejednávajú príslušné orgány podľa zákona o priestupkoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies