Vláda súhlasí s jednorazovým zvýšením prídavku na dieťa!

NETKY.SK • 8 September 2021, 15:02 • 2 min
Vláda súhlasí s jednorazovým zvýšením prídavku na dieťa!

BRATISLAVA - Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak priniesol na stredajšie rokovanie vlády sľúbené riešenie na vyplatenie zvýšeného jednorazového prídavku na dieťa vo výške 100 eur. Štát to bude stáť viac než 70 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Kabinet materiál odobril. Zvýšený prídavok dostanú rodičia všetkých detí do 18 rokov s výnimkou tých v hmotnej núdzi, ktorí už zvýšený prídavok na kompenzáciu komplikácií spojených s pandémiou nového koronavírusu dostali vo výške 333 eur na dieťa.

 

Prečítajte si: Takmer každé dieťa do 18 rokov dostane v októbri jednorazový príspevok 100 eur

 

Rodičia detí do 18 rokov dostanú za september, teda v októbrovom výplatnom termíne, o 74,5 eura viac než zvyčajne. "Súčasne sa navrhuje poskytnúť toto jednorazové zvýšenie aj rodinám, ktoré poberali prídavok na dieťa, avšak ich nezaopatrené dieťa, ktoré by v septembri 2021 bolo mladšie ako 18 rokov veku, zomrelo v čase od marca 2020 do septembra 2021," píše sa v predkladacej správe.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona