Vláda súhlasí, aby Slovenský olympijský výbor mohol spravovať majetok štátu

NETKY.SK • 20 November 2013, 11:31 • 2 min
Vláda súhlasí, aby Slovenský olympijský výbor mohol spravovať majetok štátu

BRATISLAVA - Vláda dnes odsúhlasila návrh poslancov Smeru-SD, podľa ktorého má Slovenský olympijský výbor (SOV) získať právomoc spravovať majetok štátu.

slovakia

left justify in out

Poslanecký návrh vláde odporučil odsúhlasiť rezort školstva, ktorý má na starosti aj agendu športu. "Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo všeobecnosti súhlasí so zámerom poslancov NR SR, ktorého cieľom je skvalitnenie materiálnych podmienok pre činnosť SOV a s predloženým návrhom sa stotožňuje," napísal rezort vo svojom stanovisku.

SOV by mal získať právomoc spravovať majetok štátu od januára 2014. Novelu zákona o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom výbore z dielne poslancov Smeru Ľubomíra Petráka, Mojmíra Mamojku, Miroslava Číža a Dušana Jarjabka posunul parlament koncom októbra do druhého čítania.

Poslanci pripomínajú, že SR podporuje činnosť SOV dotáciami zo štátneho rozpočtu, pričom efektívnym spôsobom podpory jeho činnosti bez potreby zvýšenia výdavkov štátneho rozpočtu je umožniť SOV spravovať majetok štátu. "Týmto spôsobom sa vytvoria lepšie materiálne podmienky pre činnosť SOV a olympijskej reprezentácie a súčasne štát nebude vynakladať finančné prostriedky na udržiavanie majetku štátu, ktorý je nevyužívaný alebo využívaný iba čiastočne," argumentujú členovia Smeru-SD.

Inštitút správy majetku štátu znamená, že vlastníkom zostáva štát, pričom ale správca majetku má oprávnenia i povinnosti prakticky na úrovni vlastníka. Majetok však bude môcť využívať iba na plnenie svojich úloh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies