Vláda štvrtýkrát prežila hlasovanie o nedôvere

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 06:31 • 2 min
Vláda štvrtýkrát prežila hlasovanie o nedôvere

Vláda štvrtýkrát prežila hlasovanie o nedôvere - Politika Česká vláda premiéra Petra Nečasa (ODS) v stredu po štvrtýkrát ustála hlasovanie o nedôvere. Opozícia, ktorej vadí najmä správanie členov kabinetu v súvislosti s vyšetrovaním kauzy nákupu lietadiel

slovakia

left justify in out

img

Česká vláda premiéra Petra Nečasa (ODS) v stredu po štvrtýkrát ustála hlasovanie o nedôvere. Opozícia, ktorej vadí najmä správanie členov kabinetu v súvislosti s vyšetrovaním kauzy nákupu lietadiel CASA pre armádu, podľa očakávania potrebných 101 hlasov nenašla. Informovala o tom agentúra Mediafax.
      Poslanci rokovali takmer sedem hodín. Pre vyslovenie nedôvery hlasovalo 89 poslancov, proti sa vyslovilo taktiež 89 zákonodarcov. Zvyšných 22 členov parlamentu sa na hlasovaní nezúčastnilo.   
      Podľa premiéra Petra Nečasa opozícia hlasovanie od začiatku nemyslela vážne. "Dnes sme absolvovali viac politické divadlo než vážne myslený krok," citovala ho Česká televízia. Vláda má podľa neho dôkaz, že má ďalej pokračovať vo svojom reformnom programe. 
      Pre vyslovenie nedôvery boli opozičné poslanecké kluby ČSSD, KSČM a Vecí verejných (VV), proti hlasovali poslanci ODS, TOP 09 a poslaneckej platformy LIDEM, ktorá sa odštiepila z klubu VV. Kabinet podporil aj poslanec VV Milan Šťovíček a nezaradený poslanec Michal Doktor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona